Nordic String Quartet

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og består af fire, unge strygere: Heiðrun Petersen (FO), Mads Haugsted Hansen (DK), Daniel Eklund (SE) og Lea Emilie Brøndal (DK).

På få år har kvartetten allerede markeret sig på den skandinaviske musikscene. De har optrådt både inden og uden for Skandinaviens grænser, og har efterhånden samarbejdet med en række internationalt anerkendte musikere, heriblandt Boris Berman, Sergej Osokin, Anthony Newman, Mats Lidström og Michala Petri.

I 2014 blev de optaget som ensemble ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse, hvor de har studeret hos professor Tim Frederiksen.

I efteråret 2016 påbegyndte kvartetten et indspilningsprojekt af Pelle Gudmundsen-Holmgreens samlede strygekvartetter i samarbejde med pladeselskabet Dacapo. Den første CD med strygekvartetterne 1-6 får release d. 19. februar 2019 kl. 19.30 i Østerbro Koncertforening (www.koncertforening.dk). Ligeledes er strygekvartetter af Peter Heise og Nancy Dalberg sat i støbeskeen, og forventes udgivet næste år.

Sammen med Messian Quartet Copenhagen, Trio Amerise og Dahlia String Trio har Nordic String Quartet været med til at drive Østerbro Koncertforening siden 2016. En anderledes musikforening, der bygger bro mellem forskellige kammermusikalske konstellationer, og som hele tiden bestræber sig på at formidle musikalske oplevelser i øjenhøjde med publikum.

Nordic String Quartet har en særlig forkærlighed for Nordens komponister, og det er ualmindeligt at finde en koncert, hvor de ikke har sat et nordisk værk på programmet. Ikke blot de ældre, verdensberømte komponister, såsom Grieg og Sibelius, bor i deres bankende kvartethjerter, men også nulevende, upcoming komponister, såsom Martin Stauning og Andrea Tarrodi, har gæstet kvartettens øvelokale. Det betyder ikke, at kvartetten ikke nyder at dykke ned i tyske Beethoven, russiske Shostakovich og franske Ravels fantastiske musik – nej, som nordisk kvartet føler de sig blot særligt forpligtet til at formidle al det nordiske kvartet-guld, vi har heroppe.

Nordic String Quartet er modtager af Odd Fellow Logernes Musikpris, Léonie Sonnings Talentpris og Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat.